На този етап не мисля за служебен кабинетц Но ако се

...
На този етап не мисля за служебен кабинетц Но ако се
Коментари Харесай

Президентът: На този етап не мисля за служебен кабинет

На този стадий не мисля за длъжностен кабинетц Но ако се стигне до там, ще карам по домовата книга. Това съобщи пред публицисти в Турция президентът Румен Радев, който взе участие в третото издание на дипломатическия конгрес в Анталия.

" Много ми е елементарно. Отварям Конституцията, чета опциите и карам по ред, по домовата книга. Тук идва въпросът за отговорността - кой носи отговорност, това е огромният въпрос. Едно съществено ръководство желае да е ясно кой носи тази отговорност. В момента не е ясно, тъй като аз би трябвало да си харесам някой от хората, от тази стеснена алтернатива, той би трябвало да избере министри от някъде, ще забележим по какъв начин. Аз няма да съм този, който показва министрите, само че би трябвало с моя автограф под мой декрет, официално и юридически да нося отговорност. То към този момент няма отговорност. Всичко е по този начин размито, че да няма отговорност ", разяснява Радев.

" Напоследък виждаме странни критерии за оценка на министри. Някои от водачите на партии споделят, че Тодор Тагарев би трябвало да освободи поста, тъй като не прави задоволително за Украйна. Други споделят, че Тагарев би трябвало да остане, тъй като доста го харесвали в Украйна. А по кое време някой ще попита дали Тагарев го харесват в българската войска и дали прави задоволително за сигурността на България. Искам да видя министър, който ще прави всичко допустимо и ще работи предпочитано за сигурността на България, за развиване на модерни отбранителни качества. Искането Тодор Тагарев да освободи поста, тъй като не прави задоволително за Украйна, е форма на нихилизъм ", съобщи още Радев.

Според него военният министър би трябвало да прави повече, а в сегашното ръководство на страната никой не носи отговорност.

" Поканих президента Ердоган да посети България и се надявам това да стане още тази година, само че зависи и дали ще имаме стабилно държавно управление ", сподели още Радев в Анталия, съобщи през днешния ден.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР